У Литві помістили під арешт 5 осіб, що брали участь в заворушеннях під Сеймом

Четвер, 12 серпня 2021, 18:11

У Литві суд задовільнив клопотання прокурорів про арешт п’яти осіб з 26 затриманих, які брали участь в заворушеннях під Сеймом під час акції проти "паспортів можливостей". Декілька з них вже мали проблеми з законом у минулому. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LRT.

Генпрокурор Ніда Грунскієне зазначила, що усі 26 затирманих мають статус підозрюваних.

"Сьогодні прокурори подали клопотання до Окружного суду Вільнюса про застосування найсуворішого запобіжного заходу - арешту - щодо усіх 26", - сказала вона. За її словами, це мотивували тим, що ці особи можуть ухилятися від переслідування і скоїти нові правопорушення. 

"На цей час розглянули 10 прокурорських клопотань і щодо 5 осіб обрали арешт у якості запобіжного заходу", - додала генпрокурор. 

Уряд Литви, попри протести, затвердив проєкт закону про "паспорти можливостей"

Чотирьох помістили під арешт на місяць, одну людину - на тиждень. Для трьох запобіжним заходом обрали нагляд, для ще двох - підписку про невиїзд. 

"Що стосується затриманих, слід сказати, що одна особа фігурувала у провадженнях вже 13 разів, одна - 14 разів, і одна - 12 разів у досудовому розслідуванні. Троє - двічі судимі", - додала Грунскієне. 

Нагадаємо, 10 серпня під Сеймом зібрались кілька тисяч людей, незгодних з наміром уряду запровадити обмеження щодо людей, які не мають імунітету до коронавірусу і тих, хто не тестується. Акція переросла в сутички, поліція застосувала сльозогінний газ. Повідомляється про 26 затриманих протестувальників і 15 травмованих правоохоронців, з них трьох довелось госпіталізувати. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.