До України прибув четвертий евакуаційний рейс з Кабула, чекають ще два

доповнено
Субота, 28 серпня 2021, 17:04

До аеропорту "Бориспіль" прибув четвертий евакуаційний рейс до України з Кабула та очікуються ще два.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що це літак Міністерства оборони України. 

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що з Афганістану вивезли вже всіх українців, які зверталися за допомогою. 

 
Фото: Каріна Бугайченко /Суспільне

"Можемо сказати, що всі українські громадяни, які виявили бажання виїхати з Афганістану і сконтактували з МЗС України, з нашими військовими, які були у Кабулі… ми вже усіх евакуювали", - сказав він у коментарі ЗМІ в аеропорту "Бориспіль".  

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін заявив, що це один з трьох рейсів, які мають прибути до України 28 серпня. 

"На сьогодні планується посадка трьох бортів, на борту яких перебувають близько 360 осіб. За попередньою інформацією ГУР Міністерства оборони, близько 80 громадян України на борту. Після того, як відбудуться всі процедури і перевірка документів, ми зможемо надати більш точну інформацію", - розповів Єнін в коментарях в аеропорту. За його словами, останній борт має прибути упродовж найближчих годин.

 
Фото: Каріна Бугайченко /Суспільне

"Сьогодні до України прибуває ще близько 360 евакуйованих з Афганістану українців і громадян інших країн. Наші військові, розвідники й дипломати провели блискучу роботу. Україна у важкі часи не залишає своїх громадян у біді та допомагає іншим", - відреагував президент України Володимир Зеленський.

Міністр оборони Андрій Таран розповів, що операцією з евакуації керували співробітники Головного управління розвідки Міноборони України.

Пізніше в Офісі президента повідомили "Українській правді", що, за попередніми даними, трьома рейсами у суботу евакуйовано 397 осіб. З них українців – 77, з тимчасовими посвідками на проживання в Україні – 106, громадян інших держав, які працювали на міжнародні гуманітарні інституції – понад 60. 

В Офісі президента пообіцяла надати точні цифри пізніше, зазначивши, що зараз тривають формальні процедури.

27 серпня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба казав, що евакуації очікують 90 осіб - громадяни України та члени їхніх родин, які не всі мають українське громадянство. Попередніми трьома рейсами евакуювали близько 250 осіб. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.