У США розповіли про підсумки візиту Нуланд до Москви, заради якого зняли санкції з росіян

Середа, 13 жовтня 2021, 07:49

Дипломати США і Росії домовилися про проведення ще одного раунду переговорів щодо обмежень на роботу посольств в Москві і Вашингтоні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив на брифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, коментуючи підсумки візиту в Москву заступниці держсекретаря Вікторії Нуланд.

"Ми погодилися на ще один раунд переговорів, і ми сподіваємося, що продовження переговорів може призвести до прийняття рішення, щоб наша місія в Москві могла відновити свою нормальну діяльність", - сказав Прайс.

В МЗС РФ після переговорів з Нуланд заявили про брак прогресу в суперечці щодо посольств

За його словами, наступні обговорення відбуватимуться на нижчому дипломатичному рівні, ймовірно, на рівні заступника помічника державного секретаря.

"Але ми дуже сподіваємося, що ці обговорення принесуть плоди, тому що ми дійсно хочемо відкритих каналів зв'язку з Москвою. Ми дійсно вважаємо, що повністю укомплектоване чи адекватно укомплектоване посольство в Москві важливе для нашої мети щодо забезпечення вільного потоку інформації для відповідального управління двосторонніми відносинами з Москвою", - сказала Прайс.

Він зазначив, що візит Нуланд в Москву був "корисним, на її зустрічах було відкрите обговорення".

"Наша позиція щодо кадрового забезпечення нашої місії залишається твердою. Ми очікуємо паритету за штатним розкладом і очікуємо візової взаємності. Повинна бути справедливість, повинна бути гнучкість з російської сторони, якщо ми хочемо досягти рівноправної угоди, і саме цього ми і добиваємося", - сказав Прайс.

Як відомо, Нуланд перебуває у санкційному списку РФ і в обмін на нинішній візит до Москви США погодилися зняти санкції з кількох росіян. Імена виключених зі списку не оголошувалися.

Нагадаємо, американські сенатори направили президенту Джо Байдену лист із закликом негайно вжити заходів щодо збільшення штату посольства США в Москві, а якщо уряд Росії не піде на поступки - вислати 300 російських дипломатів.

1 серпня Росія запровадила заборону для посольств наймати місцевий персонал. Це рішення російської влади змусило дипломатичну місію США звільнити 182 співробітників посольства і десятки контрактників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.