У Литві почали перевірки в супермаркетах через шахрайство з ковід-сертифікатами

Субота, 23 жовтня 2021, 11:22

У п’ятницю 22 жовтня литовська поліція по всій країні влаштувала спеціальне патрулювання у місцях, де вимагаються ковід-сертифікати, запідозривши, що багато людей намагаються обійти правила.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє литовський мовник LRT, наводячи заяву представника поліції Арунаса Паулаускаса. 

"Поліція з моніторингу соцмереж отримала багато інформації про те, що деякі люди проходять у супермаркети чи інші заклади, де вимагається "паспорт можливостей", із фальшивим сертифікатом, або ж сертифікатом іншої людини. Тому вирішили організувати точкові перевірки", - розповів він. 

За його словами, у вечірні години п’ятниці патрулі - 200 поліцейських по всій країні - перевірили близько 12 000 людей в супермаркетах, які на той момент вже пройшли початковий контроль сертифіката на вході. 

"Ми виявили 38 випадків, коли люди пройшли в заклад з сертифікатом на ім’я сторонньої людини", - повідомив Паулаускас. Порушникам може загрожувати відповідальність за однією зі статей кримінального кодексу. 

Латвія оголосила жорсткий локдаун до 15 листопада

Також на 21 людину склали адмінпротоколи за ігнорування маскового режиму.

Зазначимо, зараз Литва - серед країн ЄС із найскладнішою епідеміологічною ситуацією. Останніми днями приріст заражень вперше з грудня 2020 року перевищив 3000. Показник захворюваності за останні 14 днів на 100 000 населення складає 1270 випадків. Гірша ситуація лише у сусідній Латвії. 

На цей час у Литві щеплені обома дозами вакцини від коронавірусу близько 71% дорослого населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.