Франція: скандальний ультраправий Земмур виходить у другий тур з Макроном - опитування

Четвер, 7 жовтня 2021, 10:29

Опитування, проведене в середу у Франції, вперше показало, що журналіст та експерт Ерік Земмур, якого французькі ЗМІ вважають крайнім правим, зможе пройти до другого туру президентських виборів в наступному році, витіснивши традиційну лідерку ультраправих Марін Ле Пен.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

Близько 17-18% виборців заявили в ході опитування Harris Interactive, що проголосують за Земмура в першому турі, в порівнянні з 15-16% за Ле Пен.

Макрон створив комісію по боротьбі з теоріями змови, які "отруюють" французьке суспільство

Це означає, що Земмур має шанс пройти у другий тур з президентом Еммануелем Макроном, за якого у першому турі готові проголосувати 24-27% виборців.

Перший тур президентських виборів повинен відбутися 10 квітня.

Онлайн-опитування, проведене 4 жовтня й опубліковане в журналі Challenges, показало, що Макрон виграє другий тур з перевагою 55% проти 45% у Земмура.

Аналітики підкреслюють, що вибори залишаються надзвичайно непередбачуваними, а прогнозування ускладнюється через французьку систему двох турів.

У Макрона кинули яйцем, зловмисника затримали

Але опитування додасть імпульсу радикальній антиімміграційній і антиісламській кампанії Земмура, який все ще офіційно не заявив про свій намір балотуватися.

Протягом останніх чотирьох років опитування незмінно припускали, що Макрон і Ле Пен зустрінуться у другому турі 24 квітня.

Ле Пен у вересні вела стриману виборчу кампанію, натомість Земмур щодня з'являвся в найбільших теле- і радіопрограмах Франції.

Земмур, уїдливий медійний експерт, що має кілька обвинувальних вироків за висловлювання расистського штибу з розпалюванням ворожнечі, вважає, що Франція скочується до громадянської війни через імміграцію та велику кількість мусульман.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.