В Італії затримали 19-річну джихадистку, пов’язану з виконавцем теракту у Відні

Середа, 17 листопада 2021, 18:00

Поліція Італії затримала в середу 19-річну дівчину походженням з Косова, яку звинувачують у приналежності до угруповання "Ісламська держава" і яка, як стверджується, "бажала стати мученицею" і мала зв'язки з нападником у Відні.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", передає AFP.

Жінка, ідентифікована лише за ініціалами Б.T., була заміжня за косовцем, пов’язаним із бойовиком Куйтімом Фейзулаєм, який минулого року вбив чотирьох людей в австрійській столиці, перш ніж його застрелила поліція, повідомляє міністерство внутрішніх справ Італії.

Б. Т., яка була радикалізована у віці 16 років, нещодавно переїхала з Косова до Мілана, але залишалася в постійному контакті зі своїм чоловіком та іншими прихильниками ІДІЛ удома.

Поліція знайшла в її телефоні матеріали джихадистів, а також фотографії відомих джихадистів.

Правоохоронці також виявили понад 2000 повідомлень у чат-групах, які пропонують матеріальну та ідеологічну підтримку ІДІЛ, і сказали, що Б. Т. спілкувалася з "дружинами бойовиків", у деяких випадках даючи поради новачкам.

Поліція оприлюднила аудіозапис, на якому, за їхніми словами, чути, як дівчина співає про свою вірність ІДІЛ та говорить про готовність пожертвувати своїм життям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.