У Чехії з 22 листопада готуються посилити коронавірусні обмеження

Четвер, 18 листопада 2021, 13:13

Чехія з 22 листопада для доступу у громадські місця вимагатиме лише сертифікат про вакцинацію чи доказ одужання, антиген та ПЛР-тести більше визнаватися не будуть.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", пише видання Novinky.

"Ми запровадимо так звану баварську модель. Її запустять у ніч з неділі на понеділок, 22-го листопада. Відтепер для доступу до послуг та масових заходів визнаватимуться лише сертифікати про щеплення та докази перенесеної хвороби", - сказав в.о. прем’єра Чехії Андрей Бабіш.

За його словами, уряд більше не може чекати, оскільки ситуація з коронавірусом критична. Тимчасовий уряд має затвердити посилення заходів на засіданні в четвер.

"Ситуація критична, особливо в Моравсько-Сілезькому та Злінському регіонах. Там цілі сім’ї потрапляють у відділення інтенсивної терапії. Вони не вакциновані. Я хотів би закликати всіх зробити щеплення. У невакцинованих майже в дев’ять разів більше шансів отримати мати важкий перебіг хвороби і померти", – пояснив Бабіш.

Негативні антиген- та ПЛР-тести більше не визнаватимуться як дозвіл на доступ до послуг і масових заходів. Виняток становитимуть лише тести клієнтів та працівників у медико-соціальних закладах.

Також уряд може повернути обов’язкові тести на робочих місцях. Наразі невідомо, чи буде застосовуватися вимога обов’язкового тестування до всіх працівників чи лише до тих, хто невакцинований.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.