Спікеру польського Сенату надіслали посилку із вибухівкою

Неділя, 21 листопада 2021, 21:22

До Сенату (верхньої палати парламенту) Польщі надійшла посилка на ім'я спікера Томаша Гродзького, в якій виявили вибухівку та погрози.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Гродзький написав на своїй сторінці у Twitter.

"Ось до чого призводить індустрія зневаги та удари по політичних опонентах. На моє ім'я до Сенату прийшла посилка — лист із погрозами розправи та вибухівкою. Посилку забрали відповідні служби. Я сподіваюся, вони швидко впораються зі злочинцем!" — написав політик. 

Нагадаємо, Гродзький є представником опозиційної партії "Громадянська платформа". У Сенаті більшість мандатів належить опозиції, що ускладнює правлячій партії "Право і справедливість" прийняття законів. 

Польські ЗМІ повідомляють подробиці інциденту. За інформацією телеканалу TVN24,  всередині посилки був нітроцелюлозний порох, який використовується у стрілецькій зброї та артилерії.

Лист містив погрози не лише Гродзькому, але і його однопартійцям: голові "Громадянської платформи" Дональду Туску, депутатам Сейму Даріушу Йонському та Павелу Ковалю, а також ветерану Варшавського повстання Ванді Трачик-Ставській.

Автор листа підписався "лісовим вартовим".

Видання нагадує, що раніше лист із погрозами отримав Дональд Туск, у цій справі триває розслідування. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: