Прем’єр Франції йде на самоізоляцію через позитивний тест на коронавірус

Вівторок, 23 листопада 2021, 09:58

Прем’єр-міністр Франції Жан Кастекс у понеділок 22 листопада отримав позитивний тест на коронавірус, у зв’язку з чим найближчий тиждень працюватиме віддалено.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє агентство AFP.

У пресслужбі Кастекса розповіли, що його графік на наступні шість днів скоригують, щоб він міг продовжувати працювати на самоізоляції.

Прем’єр Франції закликав до "загальної мобілізації" через нову хвилю епідемії

З часу щеплення прем’єр-міністра від коронавірусу минуло вже більше шести місяців - свою першу дозу вакцини AstraZeneca він отримав в середині березня. 

Спершу Кастекс відмовлявся вакцинуватися раніше, ніж дійде черга до його вікової групи, але згодом вирішив зробити це публічно, щоб на тлі хвилі сумнівів щодо препарату AstraZeneca у Європі повернути громадську довіру до неї. 

Як відомо, щеплення від коронавірусу захищає від тяжкого перебігу захворювання та летальних наслідків, але не гарантує захист від зараження.

У соцмережах Кастекса вже розкритикували за те, що він та колеги, як свідчать кілька відеозаписів з публічних подій, останнім часом не особливо переймався дотриманням заходів безпеки і вітав гостей без маски та з рукостисканнями, пише BFMTV. Втім, усі учасники заходу мали ковід-сертифікати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: