Після акції під в’язницею, де тримають Саакашвілі, повідомили про два затримання і одну смерть

Неділя, 7 листопада 2021, 13:02

Під час вечірньої акції опозиції під в’язницею у Руставі, де перебуває експрезидент Грузії Михеїл Саакашвілі, двох людей затримали за провокаційну поведінку і один чоловік помер внаслідок серцевого нападу.

Про це повідомив "Перший канал", інформацію якого цитує "Новости-Грузия".

Затримання у поліції пояснили тим, що ці двоє громадян були у нетверезому стані і ображали оточуючих. Є свідчення про те, що вони нібито нецензурно лаялися на адресу засновника правлячої партії Бідзіни Іванішвілі, прем’єра Іраклія Гарібашвілі та інших представників влади. Затримання супроводжувалося сутичкою поліції з іншими учасниками акції. 

Також повідомляється, що під час події в одного з протестувальників, чоловіка середнього віку, стався серцевий напад. Директор Центральної лікарні Руставі повідомив ЗМІ, що його довезли у заклад вже мертвим. 

Нагадаємо, увечері 6 листопада опозиція почала безстрокову акцію під в’язницею, де тримають Саакашвілі, вимагаючи перевести голодуючого експрезидента до приватної клініки.  У партії Саакашвілі  обіцяють, що протест буде "зростаючим і перманентним", а демонстранти "не розійдуться доти, доки не врятують Саакашвілі".

Після основної частини акції близько двох десятків прихильників Саакашвілі залишилися на ніч у наметовому містечку. Близько десятка з них, як повідомляється, оголосили голодування. 

За кілька годин до початку протесту в Службі державної безпеки Грузії провели брифінг, заявивши, що Саакашвілі з в'язниці нібито планує державний переворот і низку серйозних провокацій з метою повалення влади. За версією відомства, до планів експрезидента входить блокування різних державних відомств у Тбілісі, перекриття доріг, а також вбивство одного з лідерів опозиції.

Раніше Міністерство юстиції Грузії виступило з ініціативою судити Міхеїла Саакашвілі за новими звинуваченнями за особливою процедурою – поза приміщенням суду. Підставою для цієї рекомендації, як стверджує міністр, є потреба захистити громадський порядок та життя самого Саакашвілі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.