Нідерланди послабили обмеження на тлі рекордного числа заражень

Субота, 15 січня 2022, 12:27

Нідерланди з суботи послабили частину коронавірусних обмежень, хоча в країні і фіксують рекордні показники заражень.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

"Ми вступаємо в нову фазу пандемії… Варіант "Омікрон" спричинив безпрецедентний сплеск інфекцій", — сказав новий міністр охорони здоров’я Ернст Койперс на пресконференції в п’ятницю, додавши, що, незважаючи на зростання випадків, "ми обережно вживаємо заходів щоб у певний спосіб знову відкрити країну".

Країна пом’якшить деякі свої заходи, зокрема всі несуттєві магазини і контактні професії, такі як перукарні, можуть працювати до 17:00. З 19 грудня вони були повністю закриті.

Однак ресторани та бари і надалі залишаться закритими.

Університетам і професійно-технічним коледжам дозволять знову відкрити свої двері.

Однак прем'єр-міністр Марк Рютте і Койперс попередили, що послаблення заходів неминуче призведе до стрибка кількості інфекцій, що змушує підкреслити важливість носіння масок і отримання бустерних доз вакцини.

"Навіть із поточним пакетом послаблень, наші моделі показують, що ми досягнемо рівня зараження приблизно 80 000 позитивних випадків щодня", – сказав Рютте. Агентство інфекційних захворювань RIVM повідомляє в середньому про 31 207 щоденних позитивних випадків за останні сім днів у країні з населенням приблизно 17,5 мільйонів.

Рютте сказав, що довгостроковий план стратегії країни щодо COVID-19 буде оприлюднено наступного місяця, до чого Койперс додав: "Ми сподіваємося досягти ситуації, коли нам більше не потрібно буде закривати сектори, які ми щойно відкрили".

Уряд знову збереться для обговорення подальших послаблень 25 січня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.