У Фінляндії судять депутатку, яка назвала гомосексуальність "порушенням розвитку"

Понеділок, 24 січня 2022, 12:17

У Фінляндії починається судове засідання у справі депутатки Пяйві Рясянен через її коментарі щодо гомосексуальності, яку вона назвала "порушенням розвитку".

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Рясянен раніше очолювала Християнсько-демократичну партію та була міністром внутрішніх справ з 2011 по 2015 рік.

За словами генерального прокурора, Рясянен зробила коментарі на сайті Фонду Лютера, у Twitter і в радіопрограмі телекомпанії YLE, які розпалюють ненависть, презирство та нетерпимість.

Прокурор також заявив, що таврування гомосексуальності як "порушення розвитку" є принизливим і порушує гідність і рівність групи меншини.

Судова справа проти депутатки, яку вона та її релігійна громада назвали "шокуючою" – почалася у 2019 році. Рясенен каже, що її зауваження ґрунтуються на Біблії.

Рясенен відкинула звинувачення в образі чи погрозі комусь. Вона заявила, що теологічні питання не повинні вирішуватися в суді, тому що у вільному суспільстві вони належать до сфери свободи слова та релігійної свободи.

Судовий процес, за яким мають уважно стежити вчені-юристи, вважається історичним. Він визначить межі свободи слова та підтвердить, чи виправдовують особисті релігійні переконання мову ненависті.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.