Україна і Грузія узгодили спільну позицію щодо безпекового ультиматуму Кремля 

Понеділок, 24 січня 2022, 17:57

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із грузинським колегою Давідом Залкаліані, у якій дипломати погодили спільну позицію про неприпустимість поступок Росії щодо інтеграції двох країн в НАТО.

Про це повідомила пресслужба МЗС України, пише "Європейська правда".

"Дмитро Кулеба та Давід Залкаліані узгодили спільну позицію: поступки Росії щодо інтеграції України та Грузії в НАТО неприпустимі. Міністри також скоординували подальші кроки у відносинах обидвох країн з Альянсом та ЄС", - повідомлили в МЗС.

НАТО спрямовує додаткові кораблі й винищувачі на східний фланг через російську загрозу

Як відомо, Росія висунула вимогу до НАТО зобов'язатись не допустити подальшого розширення Альянсу на схід. Досі Москва не отримала згоди на свій ультиматум.

Кулеба поінформував Залкаліані про актуальну ситуацію з безпекою поблизу державного кордону та на тимчасово окупованих РФ територіях України, а також про реалізацію Україною та міжнародними партнерами комплексного пакету стримування РФ від подальшої агресії.

Залкаліані, у свою чергу, висловив солідарність Грузії з Україною на тлі агресивних дій Російської Федерації, запевнив у непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Він також підтвердив відсутність намірів евакуювати членів сімей та співробітників грузинського посольства у Києві.

Кулеба також порушив питання дотримання законних прав та інтересів громадянина України Міхеїла Саакашвілі. Міністр закликав грузинську владу допустити до нього українського лікаря для здійснення медичного огляду.

Читайте також: Путін, НАТО і Саакашвілі: що об'єднує Україну та Грузію в умовах агресії РФ, а відео на цю тему доступне на YouTube-каналі "Європейської правди".

Подписывайтесь на Telegram-канал "Европа тут" с самым интересным от ЕвроПравды

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.