Байден пообіцяв нові санкції проти російських олігархів і їхніх сімей

П'ятниця, 11 березня 2022, 18:16

Президент США Джо Байден заявив, що країни Групи семи працюють над санкціями проти більшої кількості російських олігархів та їхніх сімей, оскільки вторгнення в Україну триває.

Про це він заявив на брифінгу у Білому домі, пише "Європейська правда"

"Велика сімка також посилює тиск на корумпованих російських мільярдерів. Ми додаємо нові імена до списку олігархів та їхніх сімей, і посилюємо координацію між країнами G7, щоб вилучати їхню власність, здобуту незаконним шляхом", – сказав Байден.

"Вони підтримують Путіна. Вони крадуть у російського народу, і вони прагнуть приховати свої гроші в наших країнах. Вони є частиною тієї клептократії, яка існує в Москві, і вони повинні розділити біль від цих санкцій", - сказав він.

Байден заявив, що російський імпорт морепродуктів, горілки та діамантів буде заборонений.

"Ми шукаємо їхні суперяхти та їхні будинки для відпочинку, які коштують сотні мільйонів доларів, ми також збираємося ускладнити для них покупку високоякісної продукції, виробленої в нашій країні, заборонивши експорт предметів розкоші в Росію. Це також останні кроки, які ми робимо, але це не останні кроки, які ми збираємося зробити", - продовжив він.

Раніше Велика Британія оголосила про заморожування активів і заборону на поїздки 386 депутатів російської Думи, які проголосували за "незалежність" псевдореспублік Донбасу.

Канада ввела санкції проти п'яти росіян, включаючи мільярдера Романа Абрамовича, і заборонила 32 російським компаніям і державним установам отримувати оборонне обладнання з Канади.

Нагадаємо, Сполучені Штати запровадили заборону на імпорт російської нафти та газу до США через війну в Україні.

Одночасно уряд Великої Британії заявив, що має намір припинити імпорт російської нафти до кінця 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: