Португалія відкрила платформу для тимчасового захисту українських біженців

Понеділок, 14 березня 2022, 16:17

Португальська імміграційна та прикордонна служба SEF у понеділок запустили онлайн-платформу трьома різними мовами для запитів на тимчасовий захист для громадян України.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Платформа "SEFforUkraine.sef.pt" "дає можливість всім громадянам України, а також будь-яким іноземним громадянам, які проживають в Україні, подати онлайн-запит про тимчасовий захист на один рік з можливістю продовження на два періоди по шість місяців.

SEF сподівається, що ця платформа спростить отримання тимчасового захисту, яким можуть користуватися лише громадяни старше 18 років.

Через свою вразливість неповнолітні повинні підтвердити свою приналежність або зареєструвати свої запити на тимчасовий захист в одному з 24 пунктів обслуговування SEF виключно для цієї мети, відкритих по країні та в автономному районі Мадейра.

З понеділка платформа працюватиме українською, англійською та португальською мовами.

Під час процесу тимчасового захисту в Португалії громадяни можуть отримати податкові номери, номери соціального страхування та Національної служби охорони здоров’я, щоб вони могли скористатися цими послугами та вийти на ринок праці.

Платформа також містить інформацію про інші аспекти прийому та інтеграції переміщених осіб.

За даними SEF, до п’ятниці Португалія задовольнила 6178 запитів про тимчасовий захист людям, які прибули з України після початку війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.