Єврокомісія шукає шляхи компенсувати падіння українського агроімпорту

П'ятниця, 18 березня 2022, 01:26

Брюссель готує пакет норм, що змінюють регулювання роботи європейських фермерів.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Figaro, такий крок має сприяти збільшенню виробництва у ЄС продуктів харчування, що має компенсувати падіння експорту з України.

Як зазначається, російське вторгнення в Україну підняло до рекордного рівня ціни на олію, пшеницю, сою, ріпак, соняшник та кукурудзу. А на додачу – РФ в рамках "контрсанкцій" погрожує призупинити експорт добрив, від яких залежать європейці. 

У відповідь Європейська комісія готує кілька надзвичайних заходів, які оприлюднить 23 березня. Як зазначає єврокомісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський, серед них будуть і пом’якшення вимог для роботи фермерів.

 "Нам потрібне використання необроблених земель. Вони, звісно, ​​дуже важливі для біорізноманіття, але я не вважаю, що настав час залишати ці землі непродуктивними" , – стверджує єврокомісар.

За його словами, Єврокомісія "буде запропонувати призупинити дію норм, щоб дозволити використовувати цю землю для виробництва їжі"

Мова йде про норму,яка набере чинності з наступного року. Згідно ній,  фермерські господарства площею понад 10 га повинні залишити не обробленими принаймні 4% своїх земель і повернути їх у природу.

Брюссель також планує надати цільову підтримку свинарям , пом’якшити правила щодо державної допомоги та вперше залучити з "кризового резерву" фонд у розмірі близько 450 мільйонів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: