До Іспанії виїхали вже близько 25 тисяч біженців з України

Понеділок, 21 березня 2022, 12:46

Близько 25 000 українців прибули до Іспанії з моменту вторгнення Росії 24 лютого, хоча наразі лише 9 000 з них зареєструвалися в органах влади.

Про це заявив у понеділок міністр міграції Іспанії Хосе Луїс Ескріва, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

За оцінками Агентства ООН у справах біженців, майже 3,5 мільйона українців покинули свою країну, понад два мільйони з них переїхали до сусідньої Польщі. Румунія, Угорщина та Словаччина також приймають велику кількість біженців.

В Іспанії, яка далека від конфлікту, багато українців, які прибули, проживають у родичів чи друзів і ще не повідомили владу, сказав Ескріва.

"Ми розширили надання посвідок на проживання, щоб охопити всіх людей, які проживали в Україні на момент вторгнення, а не лише українців", – зазначив міністр.

Ескріва сказав, що очікує, що цього тижня ще близько 9 тисяч біженців зареєструються в іспанських органах влади та отримають розпорядження Європейського Союзу про тимчасовий захист, що дозволить їм негайно отримати дозвіл на проживання та роботу в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.