США та інші країни обговорюють надання Україні систем ППО великої дальності - Пентагон

Понеділок, 21 березня 2022, 22:57

Сполучені Штати продовжують переговори з партнерами щодо надання Україні засобів протиповітряної оборони для протистояння російській агресії.

Про це заявив представник Пентагону Джон Кірбі на брифінгу у Вашингтоні, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN.

"США ведуть постійні переговори з іншими країнами, щоб надати Україні різні засоби захисту, включаючи системи протиповітряної оборони великої дальності, які, як ми знаємо, зручно використовувати. Це активні консультації", - заявив представник Пентагону Джон Кірбі під час брифінгу у Пентагоні. в понеділок.

Міністр оборони США Ллойд Остін відвідав Словаччину та Болгарію минулого тижня після участі у міністерській зустрічі НАТО у Брюсселі.

Раніше повідомлялося, що США ведуть переговори зі Словаччиною, щоб та передала своєму комплексу С-300 Україні, а натомість отримала нові системи ППО.

Словаччина попередньо погодилася надати Україні одну С-300 для захисту від російських авіаударів. В країну вже почали прибувати перші підрозділи, відповідальні за розгортання американської системи протиповітряної оборони Patriot.

Американські ЗМІ повідомили, що США збираються передати Україні радянські зенітно-ракетні комплекси "Оса", які були таємно придбані кілька десятиліть тому. 

Читайте також - С-300 з Греції допоможе Україні. Якщо для греків людяність та свобода мають значення

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.