Зеленський у парламенті Швеції: Росія розраховує піти далі в Європу

Четвер, 24 березня 2022, 12:39

Президент Володимир Зеленський, виступаючи перед парламентом Швеції у четвер, попередив, що після наступу в Україні Росія розраховує піти далі у Європу. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зеленський сказав, що російські пропагандисти вже зараз обговорюють в ефірах державного телебачення, як Росія окупує, зокрема, і шведський острів Готланд, і як буде утримувати його під своїм контролем десятиліттями. 

"Вони показують це росіянам на мапі, демонструють напрямки наступу. Ви запитаєте, з якою це метою? Кажуть, що для Росії вигідно розмістити на Готланді системи ППО і військову базу для прикриття захоплення держав Балтії. Росія пішла війною проти України, бо розраховує піти далі в Європу, розраховує знищити свободу далі в Європі. Це фундаментальний виклик для європейської системи безпеки", - сказав президент Зеленський.

Він зазначив, що вдячний за підтримку, яку Швеція надала Україні у зв'язку з війною, підкресливши, що синій та жовтий кольори (кольори прапорів України та Швеції - Ред.) зараз чи не найпопулярніші кольори у світі.

Президент також звернувся до вільного світу з проханням ввести додаткові санкції та заходи, щоб зупинити Росію.

"Ми воюємо не тільки за Україну, а за безпеку Європи. І ми довели, що заслуговуємо бути повноправним членом Європейського Союзу", - сказав президент, додавши, що розраховує на підтримку Швецією шляху України до членства в Євросоюзі.

Президент Зеленський також звернувся у четвер до лідерів країн НАТО: Ми ніколи не думали, що Альянс може боятися: промова Зеленського на саміті НАТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: