300 пар взуття: у Будапешті вшанували загиблих у Маріуполі біля пам’ятника євреям, вбитим нацистами

Неділя, 27 березня 2022, 16:57

У Будапешті активісти виставили на березі Дунаю 300 пар ношеного взуття у пам’ять про щонайменш 300 мирних мешканців Маріуполя, що загинули у знищеному російською бомбою Драматичному театрі.

Про це у своєму Facebook повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише "Європейська правда".

Акцію провели біля меморіалу "Взуття на березі Дунаю", який вшановує пам’ять угорських євреїв, вбитих нацистами. До організації долучились українці Угорщини, українська асоціація "Єдність" і посольство. За словами Дмитра Кулеби, така ідея виникла після промови президента України Володимира Зеленського на саміті ЄС, у якій він зазначив, що нинішні злочини росіян у Маріуполі нічим не відрізняються від злочинів нацистів у Будапешті. 

 

"Меседж України простий. Європейські лідери з року в рік повторюють "Ніколи знову". Але історія вже повторюється, просто зараз, на наших очах. Тому зараз мало співчувати, потрібно конкретними справами довести, що справді "Ніколи знову". А для цього ми закликаємо партнерів: запровадьте ще більше ще жорсткіших санкцій, дайте Україні усю необхідну зброю, заженіть Росію в ще глибшу ізоляцію, підтримуйте Україну в усьому до самої нашої перемоги", - наголосив Дмитро Кулеба. 

Нагадаємо, у дистанційній промові на саміті Зеленський назвав країни, що голосують за і проти України в ЄС, та жорстко присоромив прем'єра Угорщини Віктора Орбана за його позицію щодо війни РФ проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.