Канада анонсує розширення програми підтримки українських біженців

Понеділок, 28 березня 2022, 22:45

Уряд Канади розширює фінансування програми допомоги біженців, щоб збільшити кількість послуг для українців.

Як повідомляє "Європейська правда" про це на своїй twitter-сторінці написав міністр імміграції, біженців та громадянства Канади Шон Фрейзер.

"Канада й надалі підтримуватиме тих, хто тікає від війни в Україні. Ми розширюємо федеральну програму поселення, щоб запропонувати такі ключові послуги, як мовне навчання, орієнтація, допомога з працевлаштуванням та інші види підтримки для українців, коли вони оселяються у своїх нових громадах",- пише він.

Деталі розширення поки не повідомляються.

Нагадаємо, 18 березня Канада запустила тимчасову міграційну програму для українців, які залишили країну через російське вторгнення. За цією програмою українці та найближчі члени їх сімей будь-якої національності можуть перебувати в Канаді як тимчасові резиденти до 3 років.

"У відповідь на повномасштабне вторгнення Владіміра Путіна в Україну міністр імміграції, біженців та громадянства Шон Фрейзер оголосив про запуск Канадсько-українського дозволу на екстрені поїздки (CUAET). CUAET – це особливий, прискорений шлях тимчасового проживання для українців, які шукають безпечного притулку в Канаді, поки триває війна в їхній рідній країні", - йдеться у заяві уряду Канади.

Також Європейська комісія та уряд Канади оголосили про початок глобальної кампанії зі збору фінансування на підтримку українських біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.