Росія спробувала вручити Хорватії ноту через "найманців в Україні"

П'ятниця, 4 березня 2022, 12:08

Хорватський військовий аташе в Росії, бригадний генерал Желько Акрап відхилив ноту протесту, яку йому хотів передати представник російського Міністерства оборони. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Балканський оглядач".

Аташе викликали до МО РФ в Москві, де його попередили, що Росії відомо, що в Україну прибули хорватські найманці, щоб воювати на боці України, і таких нібито близько 200 осіб. 

"Військовому аташе розповіли про незаконну діяльність громадянина Хорватії Дениса Шелера, який брав участь у бойових діях на південному сході України у 2015 році, а зараз організував групи хорватських найманців для відправки їх в Україну", – сказав речник Міноборони РФ Ігор Конашенков після зустрічі.

Міноборони Хорватії у відповіді заявило, що аташе не прийняв ноту, тому що "ні міністерство оборони, ні будь-яка інша установа Хорватії не мають жодного стосунку до осіб, які можуть перебувати в Україні і не мають про це інформації".

Прем’єр-міністр Андрій Пленкович на запитання журналіста про від’їзд хорватських громадян до української армії раніше сказав, що вони роблять це "на свій страх і ризик". На запитання, чи є елемент кримінальної відповідальності, прем’єр-міністр повторив ту саму відповідь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: