Генсек НАТО розповів, які ризики бачить для Молдови, Грузії та Боснії

П'ятниця, 4 березня 2022, 15:47

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів, що Альянс спробує найближчим часом посилити підтримку Грузії та Боснії і Герцеговини.

Про це він розповів на брифінгу після екстреної зустрічі Північноатлантичної ради, пише "Європейська правда".

Йому поставили уточнююче запитання про те, які ризики для них вбачають союзники НАТО.

"Це різні країни і у кожної з них свої виклики. Але їх об’єднує те, що з боку Росії були спроби залякувати їх силою, частково втручанням у внутрішню політику, частково військовою силою", - зазначив Єнс Столтенберг. 

Він нагадав про те, що Грузія вже зазнала російського вторгнення і частина її території досі під окупацією, так само, російські війська досі залишаються у  Придністров’ї, частині Молдови.

"У БіГ ми бачимо дуже крихку, непередбачувану ситуацію, підбурюючі заклики, і для її єдності є великі загрози. Тож навіть перед вторгненням Росії до України були серйозні виклики… Але тепер ризик збільшився і нам потрібно посилити підтримку і потрібно серйозно обговорити у НАТО, як ми їм можемо допомогти перед російською загрозою", - зазначив генсек НАТО. 

Нагадаємо, Столтенбенг після обговорення повідомив, що Альянс не погодиться забезпечувати безпольотну зону над Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.