Мережа супермаркетів у Британії відмовиться від товарів РФ і переіменує котлету по-київськи

П'ятниця, 4 березня 2022, 17:58

Друга за величиною мережа супермаркетів Британії Sainsbury's заявила, що переіменує котлету по-київськи та прибере з прилавків російські товари через війну Росії в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації The Guardian.

"Ми єдині з народом України. Ми переглянули наш асортимент і вирішили прибрати з продажу всю продукцію, яка на 100% постачається з Росії", - йдеться у заяві мережі.

"Це означає, що відсьогодні ми більше не будемо продавати два продукти – горілку "Русский стандарт" та соняшникове насіння "Карпайские", - додали в компанії.

Sainsbury's також переіменує котлету по-київськи з chicken kiev на chicken kyiv, щоб використовувати у назві українську вимову міста Київ.

Раніше кілька невеликих операторів оголосили про зміну назви для котлети по-київськи, включаючи Better Naked і компанію Our Local Butcher з Ессекса.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила в п'ятницю, що вона розглядає, яким чином прискорити процес запровадження санкцій проти російських компаній і фізичних осіб після вторгнення РФ в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: