Прем’єр Британії: Путін загнав себе у глухий кут і лише посилюватиме війну

Субота, 5 березня 2022, 08:44

Прем’єр Британії Борис Джонсон вважає, що президент РФ Владімір Путін опинився у глухому куті і через це лише посилить руйнування українських міст.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News, він сказав в інтерв’ю кільком європейським виданням.

"Він не бачить виходу з глухого кута, в якому він опинився, окрім як продовжувати знищення, перемелювання невинного населення в невинних європейських містах" - сказав Джонсон.

Водночас прем’єр-міністр Британії відмовився від створення безпольотної зони над Україною, чого вимагає українське керівництво на чолі з президентом Володимиром Зеленським.

"Логіка була б, що російські літаки будуть збиті. І це втягне нас в логіку конфронтації", - сказав Джонсон. За його словами, Росію потрібно переконати до співпраці.

Джонсон порівняв Путіна з югославським диктатором Слободаном Мілошевичем.

"Існує сильна аналогія між поведінкою Путіна та останніми роками Слободана Мілошевича. Обидва лідери були при владі протягом тривалого часу, обидва були все більш автократичними і прагнули зміцнити свої позиції в своїх країнах", - пояснив Джонсон.

Як повідомлялося, генсек НАТО Єнс Столтенберг прогнозує подальшу ескалацію в Україні внаслідок агресивних дій РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.