Кулеба прокоментував потенційну зустріч з Лавровим у Туреччині

Субота, 5 березня 2022, 13:42

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що поки не має підтвердження згоди російської сторони на перемовини глав МЗС у Туреччині, але не проти такої зустрічі, якщо вона буде змістовною. 

Як повідомляє УНІАН, про це він сказав під час включення на марафоні телеканалів, пише "Європейська правда".

"Мені невідомо про те, щоб Сергій Лавров підтвердив свою згоду на цю зустріч. У мене сьогодні буде розмова з турецьким колегою, ми обговоримо", - наголосив Кулеба.

Він зазначив, що вже існує переговорний процес за участі української та російської делегацій, які зустрічаються у Білорусі.

"Якщо я побачу, що переговори з Сєргєєм Лавровим можуть бути змістовними, і це вписуватиметься в загальну рамку переговорного процесу, тому я, звісно, не відмовлятимусь", - сказав Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, 4 березня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу запропонував провести зустріч глав МЗС Росії та України Сергія Лаврова та Дмитра Кулеби на дипломатичному форумі в Анталії.

Постпред Російської Федерації при Женевській штаб-квартирі ООН Геннадій Гатілов назвав ініціативу Туреччини гарною ідеєю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: