90% естонців підтримують надання прихистку українцям, які втікають від війни

Понеділок, 7 березня 2022, 12:28

77% населення Естонії підтримує прийняття країною українців, які залишили рідні домівки через війну, а серед етнічних естонців цей показник перевищує 90%.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє естонський мовник ERR, наводячи дані соцопитування, що проводилося 25 лютого-1 березня. У ньому взяли участь 1256 людей з усієї території країни.

Серед етнічних естонців показник підтримки становить 91%, серед жителів країни інших національностей - 48%. 

67% опитаних сказали, що відчувають загрозу для країни у зв’язку з війною Путіна проти України. При цьому, серед естонців це - 80%, серед людей інших національностей - 38%. 

58% респондентів бачать загрозу у тому, що Росія хоче поновити контроль над своїми меншими сусідами; серед естонців - 73%. 

Людей запитали також про те, яким джерелам інформації про війну в Україні вони довіряють. 88% відповіли, що довіряють естонським ЗМІ, 66% - західним, 54% - українським ЗМІ, і лише 3% - російським ЗМІ. 

Відповіді серед людей "інших національностей" суттєво відрізняються: естонським ЗМІ вірять 34%, західним - 22%, українським - 13% і російським 34% (втім, менше, ніж 40% за два тижні до цього). 

Опитування також продемонструвало зростання довіри до державних інституцій в Естонії. 56% опитаних заявили, що довіряють уряду, і 70% - місцевим органам влади. Серед естонців ці показники склали 63% і 72% відповідно, серед людей інших національностей - 42% і 67% відповідно. 

Як повідомлялося, естонське містечко з населенням менше 6000 осіб днями відправило Україні 10 мікроавтобусів з гуманітарною допомогою та планувало забрати від кордону для розміщення в Естонії понад 160 українців, що залишили свої домівки через війну. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: