Кулеба: ембарго на нафту і газ РФ буде, але поки без європейців

Понеділок, 7 березня 2022, 22:31

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що очікує запровадження ембарго на російську нафту і газ, але поки до цього рішення не долучатимуться країни Європи.

Про це він заявив у спілкуванні з журналістами, пише "Європейська правда".

"Буде, але поки що без європейців, вони не знайшли альтернативи. Ми зараз будемо уважно стежити. Якщо побачимо, що вони реально шукають альтернативу російському газу і нафті і просто потребують певний час, це одна історія. Ми поставимося до цього з розумінням", - сказав Кулеба.

"Якщо ми побачимо, що вони просто виправдовуються цим і насправді не планують жодних замін, тоді буде серйозна дипломатична заруба на цю тему. Раніше говорили давай SWIFT, тепер ембарго на нафту. Є певні маркери, на які всі орієнтуються, але є декілька інших надзвичайно потужних санкцій, які ніщо не заважає європейцям невідкладно ухвалити", - додав міністр.

Кулеба наголосив, що відмова від ухвалення цих буде чітким сигналом, що дехто в Європі втомився від боротьби з російською агресією.

"Але я не хочу жодним чином применшити ті рішення, які ухвалив ЄС з початку російської агресії…Але війна триває, значить треба ухвалювати нові рішення", - сказав він.

У понеділок американські ЗМІ повідомили, що адміністрація Байдена готова запровадити заборону на імпорт російської нафти до Сполучених Штатів без участі союзників у Європі.

Німеччина, найбільший покупець російської сирої нафти, відкинула плани заборонити імпорт енергоресурсів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.