Україна готова на потенційну зустріч Зеленського з Путіним у Туреччині - Кулеба

П'ятниця, 1 квітня 2022, 15:20

Україна готова на потенційну зустріч президента Володимира Зеленського з президентом РФ Владіміром Путіним у Туреччині, якщо про це вдасться домовитися за посередництва Анкари. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у спілкуванні зі ЗМІ під час візиту до Польщі на запитання про те, як Київ оцінює прагнення президента Туреччини організувати таку зустріч. 

Дмитро Кулеба зазначив, що Україна вдячна Реджепу Таїпу Ердогану за його зусилля, та що саме завдяки його участі вдалося перемістити переговорний майданчик з Білорусі до Туреччини - що є позитивним для України, та створити правильну атмосферу на самих перемовинах.

"З огляду на ці успіхи турецької дипломатії, безумовно, якщо йому вдасться організувати зустріч президентів Зеленського і Путіна у Туреччині - ми лише вітатимемо цю ініціативу", - зазначив Дмитро Кулеба.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 1 квітня вчергове висловив готовність прийняти у Туреччині зустріч президентів України та РФ для перемовин про припинення війни.

Він зазначив, що напередодні провів розмову із Зеленським і нині говоритиме з Путіним.

"Зеленський дотримується позитивної точки зору, Путін раніше також висловлювався позитивно. Після сьогоднішньої розмови можливо вони визначать дати", - цитує Ердогана турецьке агентство Anadolu

Перед цим в Анкарі натякали, що у найближчі два тижні може відбутися нова зустріч між Україною та РФ на рівні міністрів закордонних справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: