Кулеба закликав країни східного флангу НАТО надати Україні більше зброї

П'ятниця, 1 квітня 2022, 17:47

Кулеба закликав дев'ять країн східного флангу НАТО надати Україні більше зброї та посилити санкційний тиск на РФ.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби МЗС, повідомляє "Європейська правда".

Міністр дистанційно взяв у засіданні Бухарестської дев'ятки, країн-членів НАТО Болгарії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Чехії на запрошення міністра закордонних справ Словаччини Івана Корчока.

"Потрібно запровадити більше санкцій проти РФ та надати більше зброї Україні. Обидва фактори сприяють переговорам, а не перешкоджають їм. Чим сильнішою є Україна, тим можливішим стає реальне та взаємоприйнятне рішення, тим імовірніше, що майбутня домовленість відповідатиме інтересам миру та безпеки в Україні та Європі", - сказав Кулеба.

Міністр застеріг, що не може бути жодної "втоми" від санкцій, бо це дорівнює "втомі" від воєнних злочинів, убивств дітей і руйнування міст. Він наголосив, що затягування з рішеннями може призвести лише до негативних наслідків, і закликав союзників східного флангу НАТО до проактивних дій на випередження.

"Я закликаю вас концентруватися на двох пріоритетах. Перший: як посилити Україну зброєю. Другий: як послабити Росію, щоб не дати їй досягти своїх цілей. Ви добре знаєте військові потреби України. Закликаю вас розглядати їх як свої, а не лише наші потреби", – зазначив Кулеба.

"Ми розраховуємо, що країни Бухарестської дев’ятки запровадять додаткові санкції проти РФ та забезпечать належне виконання вже застосованих", - додав він.

Кулеба також закликав ізолювати Росію на всіх фронтах, безжально перерізати їй усі рятувальні шляхи, звести нанівець всю зловмисну російську діяльність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: