Обидві партії, що були основою політики Франції, втрачають фінансування після провалу на виборах 

Понеділок, 11 квітня 2022, 08:55

Оскільки кандидати від Соціалістичної партії Анн Ідальго та "Республіканців" Валері Пекресс не набрали більше 5% голосів на виборах президента Франції у неділю, політичні сили втрачають фінансування. 

Про це розповіла у коментарі "Європейській правді" член Європейської ради з міжнародних відносин, голова філії ECFR у Парижі Тара Варма.

"Республіканці і Соціалістична партія з відповідно 4,8% і 1,8% тепер мертві, оскільки вони опустились нижче за мінімальний поріг відшкодування витрат на виборчу кампанію в 5% - повна реконфігурація французької політики ось-ось відбудеться", - зазначила Варма.

Франція: невдахи першого туру визначилися із підтримкою фаворитів

За її словами, процес почався у 2017 році, але тепер буде завершений.

Обидві партії роками були основою політики Франції.

"Республіканці" - правоцентристська політична партія, заснована 2002 року Жаком Шираком, котрий був обраний президентом Франції. 2007 року член партії Ніколя Саркозі також став президентом країни.

Соціалістична партія вважалась однією з найбільших французьких політичних партій. Заснована у 1969 році, найбільшого успіху партія досягла у 1981 році, коли її кандидат Франсуа Міттеран був обраний президентом і партія здобула більшість у Національній Асамблеї. У 2012 році кандидат від соціалістів Франсуа Олланд був обраний президентом.

За підсумком першого туру президентських виборів у неділю у другий тур вийшли чинний президент Еммануель Макрон і лідерка ультраправих Марін Ле Пен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: