Глава МЗС Австрії назвав причини візиту канцлера Негаммера до Путіна

Понеділок, 11 квітня 2022, 13:14

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг заявив, що канцлер Карл Негаммер озвучить на зустріч із президентом Росії Владіміром Путіним "дуже чіткі послання гуманітарного та політичного характеру".

Про це Шалленберг сказав перед зустріччю зі своїми колегами з ЄС у Люксембурзі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство АР.

Шалленберг заявив, що Негаммер вирішив здійснити поїздку в Москву після зустрічі у Києві у суботу з президентом України Володимиром Зеленським та після контактів з лідерами Туреччини, Німеччини та Європейського Союзу.

Навести мости: канцлер Австрії зібрався до Путіна

Шалленберг сказав, що "ми не хочемо залишати невикористаною жодну можливість і маємо використати будь-який шанс, щоб покінчити з гуманітарним пеклом в Україні".

Він додав, що "кожний голос, який пояснює президенту Путіну, як виглядає реальність за стінами Кремля, не є марним".

Шалленберг сказав, що Негаммер і Путін зустрінуться віч-на-віч без контактів зі ЗМІ. Він наполягав на тому, що Австрія зробила все, щоб візитом не зловживали, "і я думаю, що він (Путін) сам має бути зацікавлений у тому, щоб хтось сказав йому правду і він дізнався, що відбувається зовні".

Під час українського візиту Негаммер заявив про готовність підтримати нові санкції проти РФ, однак виступив проти заборони на імпорт російського газу.  

Про московський візит канцлера Австрії стало відомо напередодні.

Канцлер Австрії стане першим європейським лідером, який відвідує Москву після вторгнення Росії в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.