Канада оголосила нові санкції проти оборонної промисловості РФ

Понеділок, 11 квітня 2022, 14:50

Канада оголосила новий пакет санкцій проти російської оборонної промисловості у зв'язку із вторгненням Росії в Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Globe and Mail.

Міністр закордонних справ Мелані Жолі заявила, що нові заходи накладають обмеження на 33 підприємства російського оборонного сектору.

Канада розширила список підсанкційних олігархів РФ

Вона пояснила, що ці організації надавали підтримку російським військовим, пряму чи опосередковану, і тому є співучасниками болю та страждань, пов'язаних із невиправданою війною Владіміра Путіна в Україні.

Ці заходи передбачають заморожування активів та заборону діяльності з такими об’єктами, як Московський фізико-технічний інститут, СПБ "Інтеграл" та АТ "Суднобудівний завод "Вимпел".

"Канада завжди була і завжди підтримуватиме Україну. Сьогоднішні заходи – останній приклад нашої непохитної підтримки України та її народу", – заявила Жолі.

Парламент Канади засудив злочини РФ у Бучі і закликав збільшити підтримку України

"Ми будемо продовжувати підтримувати хоробрих чоловіків і жінок, які борються за свою свободу, і вимагаємо притягнення до відповідальності винних у звірствах", – додала вона.

Нагадаємо, у п’ятницю стало відомо, що Канада виділить 1,5 млрд доларів на зброю та фінансову допомогу для України.

Канада вже передала Україні кілька пакетів із зброєю. До першого пакету увійшло 100 систем протитанкової зброї Carl Gustaf і 2000 ракет, а у наступний – близько 4500 ручних протитанкових гранатометів M72 та до 7500 ручних гранат. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: