Чехія поставила Україні гаубиці "Дана" і РСЗВ - ЗМІ

П'ятниця, 15 квітня 2022, 14:44

В останні тижні, окрім танків і БМП, Чехія також відправила в Україну самохідні гаубиці "Дана" та РСЗВ RM-70 чехословацького виробництва.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Echo24.

Кількість поставлених гаубиць невідома, однак зазначається, що вони вже в Україні.

Щодо РСЗВ, то їх поставили щонайменше 20 одиниць.

"Реактивна установка RM-70 "Град" — це чехословацька ракетна установка, побудована на шасі Tatra. На відміну від радянської версії, вона не лише має 40 ракет, але може давати повторний залп", — пояснив військовий аналітик Лукаш Візінгр.

За його словами, це ключове озброєння української армії, яке може підтримати опір української армії на сході країни, де зараз зосереджена вся увага.

"Важливо і правильно, що Україна отримує важку артилерію, тому що вона потрібна для боротьби на Донбасі. Завдяки зенітним ракетам Україні вдалося зупинити наступ Росії в попередні тижні. Але якщо Україна хоче перемогти на Донбасі, що буде зовсім іншим боєм, потрібні важкі наступальні озброєння – танки, БМП, а також артилерія, яку вона отримує від нас", - сказав Візінгр.

Техніка, ймовірно, надійшла зі складів чеських зброярів. Разом зі Сполученими Штатами Чехія є одним із лідерів у військовій допомозі Україні і особливо в постачанні важкої техніки.

Нагадаємо, в уряді Словаччини підтвердили чутки про перемовини між Братиславою і Києвом щодо продажу самохідних артилерійських установок "Zuzana 2".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.