Російська агресія прирікає на голод 1,7 млрд людей – генсек ООН

Неділя, 17 квітня 2022, 23:16

Війна в Україні матиме глобальні наслідки, викликавши "бідність і голод у таких масштабах, яких не було десятиліттями".

Як повідомляє "Європейська правда", про це у своїй статті, що оприлюднена у кількох світових ЗМІ, пише генсек ООН Антоніу Гутерреш.

"Ми всі бачимо трагедію, яка відбувається в Україні: міста, зрівняні з землею, люди страждають і вмирають у своїх домівках і на вулицях, найшвидша криза переміщення населення в Європі з часів Другої світової війни.

Але за межами України, далеко поза увагою ЗМІ, війна розпочала тиху атаку на світ, що розвивається",- пише він.

Генсек ООН відмічає – сильного тиску зазнають і гуманітарні операції ООН з порятунку життя.

"Всесвітня продовольча програма ООН попередила, що перед нею стоїть важкий вибір: чи брати тих, у кого не вистачає їжі, надавати продовольчу допомогу тим, хто страждає від гострого голоду. Їй терміново потрібні 8 мільярдів доларів для підтримки своїх операцій у Ємені, Чаді та Нігері",- пише він.

Така ситуація, допускає Гутерреш, може стати причиною нових конфліктів: "Деякі країни вже сповзають від уразливості безпосередньо до кризи та серйозних соціальних проблем. І ми знаємо, що коріння багатьох конфліктів лежать у бідності, нерівності, недорозвиненості та безнадійності".

"Хоча більша частина світу солідарна з народом України, ми поки не бачимо такої підтримки для 1,7 мільярда інших потенційних жертв цієї війни",- зазначає він.

"Єдиним тривалим вирішенням війни в Україні та її паралельного нападу на найбідніші та найуразливіші люди світу є мир. У той час як ООН надає підтримку невинним жертвам цієї війни в Україні та за її межами, ми закликаємо світову спільноту об’єднати свій голос і підтримати наш заклик до миру. Ця війна має закінчитися зараз",- резюмує генсек.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.