ЄС "висловив жаль" через заборону в’їзду в РФ для вищого керівництва Євросоюзу

Субота, 2 квітня 2022, 10:52

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель розкритикував запроваджену Москвою заборону в’їзду для вищого керівництва Євросоюзу і євродепутатів.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться у заяві високого представника.

"Європейський Союз висловлює жаль з приводу рішення російської влади заборонити низці громадян Європейського Союзу, включаючи посадових осіб Європейського Союзу та держав-членів, а також членів Європейського парламенту та парламентів держав-членів, в'їзд на територію РФ у відповідь на санкції ЄС, пов’язані з вторгненням Росії в Україну" - йдеться у заяві.

Боррель наголосив, що санкції Європейського Союзу є відповіддю на військову агресію Росії проти України.

"Вони спрямовані на припинення цих незаконних і деструктивних дій. На відміну від російських контрсанкцій, обмежувальні заходи ЄС публікуються прозоро та ґрунтуються на чітких критеріях, включаючи законні способи їх оскарження" - заявив він.

"Європейський Союз продовжує вимагати від Росії припинити агресію та негайно та беззастережно вивести всі сили та військову техніку з усієї території України та повністю поважати територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Росія несе повну відповідальність за цю загарбницьку війну проти України і відповідатиме за злочини, скоєні в її ході" - йдеться у заяві.

31 березня МЗС РФ повідомило про запровадження санкцій проти представників держав-членів ЄС, вищого керівництва Євросоюзу та більшості євродепутатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: