Кілька країн Заходу частково бойкотуватимуть зустріч G20 через Росію - ЗМІ

Середа, 20 квітня 2022, 07:53

Представники щонайменш кількох західних країн не відвідають частину зустрічей у рамках саміту "Групи двадцяти" у зв’язку з присутністю на них Росії, з огляду на її агресивну війну проти України.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AFP.

Представники фінансових відомств найбільших економік світу у середу 20 квітня будуть обговорювати світові економічні виклики, як можлива продовольча криза і накопичення боргів. 

Міністр фінансів США Дженет Єллен бойкотуватиме деякі сесії, якщо туди прийдуть представники Росії, повідомив журналістам один з посадовців у США. За його словами, є країни, які теж так зроблять. Такі сигнали надходили зокрема від Франції. 

Джерела у федеральному уряді Німеччини кажуть, що там не планують підтримувати бойкот, але не оминатимуть тему України і "надсилатимуть потужні меседжі". 

Можливий бойкот зустрічі G20 через дії Росії та ідея про її виключення з цього формату обговорювалися у багатьох західних столицях - відповідні заклики на найвищому рівні лунали від США, Канади, Британії. Проте у Групі двадцяти це підтримали б не всі члени, зокрема Китай та Індонезія, яка цього року головує в G20. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: