Учасники зустрічі "двадцятки" влаштували обструкцію голові Мінфіну РФ

Середа, 20 квітня 2022, 22:27

Під час виступу голови Мінфіну Росії Антона Сілуанова низка високопосадовців демонстративно покинули зал.

Як повідомляє "Європейська правда", про це, посилаючись на три джерела, пише Washington Post.

Інцидент стався зустрічі міністрів фінансів G20 у Вашингтоні. Як пише Washington Post, першими покинули зал міністр фінансів США Джанет Єллен та голова ЄЦБ Крістін Лагард.

Після них   зал покинули відразу кілька високопосадовців із різних країн, в тому числі  голова Федерального резерву США Джером Павелл і віцепрем'єр Канади Христя Фріланд.

Нагадаємо, що напередодні міністр фінансів США Джанет Єллен вже заявила, що Сполучені Штати не братимуть участі у зустрічах "двадцятки", в яких бере участь Росія.

"Президент Байден ясно дав зрозуміти, і я, безумовно, з ним згодна, що в жодному з фінансових інститутів із Росією не може бути справ як завжди. Він попросив виключити Росію з G20, і я ясно дала зрозуміти своїм колегам в Індонезії, що ми не братимемо участі у низці зустрічей, якщо там будуть росіяни", - сказала міністр.

Раніше президент Джо Байден заявляв, що Росію слід виключити з G20, але для офіційного оформлення цього кроку потрібна згода інших країн-членів.

Таку ініціативу підтримали інші світові лідери, зокрема - прем'єр-міністр Канада Джастін Трюдо. Втім, противником цього кроку є Китай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: