Єврокомісія розробила поради по економії палива, щоб допомогти Україні

Четвер, 21 квітня 2022, 22:29

Європейська комісія разом із Міжнародним енергетичним агентством озвучили низку порад для європейців, які мають сприяти зменшенню споживання палива та мають на меті допомогти Україні.

Як пише "Європейська правда", відповідні поради розміщені на сайті Міжнародного енергетичного агентства.

Як зазначається, виконання цих порад всіма громадянами ЄС дозволить "заощадити достатньо нафти, щоб заповнити 120 супертанкерів, і достатньо природного газу для опалення майже 20 мільйонів будинків".

Піти на цю економію радять європейцям для того, щоб скоротити залежність Європи від російського палива, тим самим підтримавши Україну.

"Люди по всій Європі допомагають Україні, роблячи пожертви або допомагаючи безпосередньо біженцям, але багато хто хотів би зробити більше… Використання меншої кількості енергії для європейців є не тільки негайним способом скоротити свої рахунки, але також має підтримати є Україну, адже зменшення потреби в російській нафті та газі допомагає зменшити надходження коштів (для РФ) на фінансування вторгнення",- стверджують у Міжнародному енергетичному агентстві.
Також така економія, як зазначається, сприяє зменшенню викидів парникових газів.

Рекомендовані кроки передбачають зменшення на один градус опалення та кондиціонування повітря, роботу з дому, коли це можливо, щоб уникнути поїздок на роботу, а також більш часте використання громадського транспорту на перевагу приватним авто.

Як зазначається, роботодавці мають відігравати певну роль у заохоченні дистанційної роботи та поїздок на поїздах замість перельотів на короткі відстані. 

Уряди також можуть відігравати свою роль, надаючи фінансові стимули, знижуючи тарифи на поїзди та автобуси, а також підтримуючи встановлення сонячних панелей та термоізоляції будинків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.