Прем'єрка Швеції: інтеграція мігрантів провалилася, що призвело до зростання криміналітету

Четвер, 28 квітня 2022, 17:02

Швеція не змогла інтегрувати величезну кількість іммігрантів, яких вона прийняла за останні два десятиліття, що призвело до паралельних суспільств і бандитського насильства.

Про це заявила прем'єр-міністр Магдалена Андерссон, пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Багато шведів були шоковані на початку цього місяця після насильницьких заворушень, в результаті яких було поранено понад 100 поліцейських. Насильство спалахнуло після того, як шведсько-данський політик спалив Коран на мітингу і намагався зробити це в кількох районах, де переважають іммігранти.

Андерссон сказала, що й ісламізму, і правому екстремізму дозволили розвиватися у Швеції.

"Сегрегації дозволили зайти настільки далеко, що у нас є паралельні суспільства у Швеції. Ми живемо в одній країні, але в абсолютно інших реаліях", - сказала Андерссон на пресконференції.

Кількість людей у Швеції, які народилися за кордоном, подвоїлася за останні два десятиліття до 2 мільйонів, або п’ятої частини населення. Соціал-демократи Андерссон були при владі 28 з останніх 40 років, включаючи останні вісім.

Андерссон сказала, що хотіла б запровадити місцеві ради молоді, де могли б співпрацювати соціальні служби та поліція. Вона також запропонувала інструменти для того, щоб молодь залишалася в школах і не була на вулицях без згоди батьків.

"Інтеграція була надто поганою, водночас із великою імміграцією. Суспільство було надто слабким, ресурси для поліції та соціальних служб були занадто слабкими", - сказала вона.

Швеція радикально посилила свою імміграційну політику після того, як під час міграційної кризи 2015 року прийняла більше людей на душу населення, ніж будь-яка інша країна ЄС. Тепер у країні одна з найбільш обмежувальних політик блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.