У Німеччині після звірств РФ в Бучі немає згоди щодо енергетичного ембарго

Понеділок, 4 квітня 2022, 09:56

У Німеччині після того, як українські та європейські чиновники звинуватили російські війська у скоєнні звірств під Києвом, зокрема в Бучі, немає єдності щодо негайної зупинки імпорту російських енергоносіїв.

Про це повідомляє "Європейська правда". 

Зокрема, міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила у неділю, що Європейський Союз повинен обговорити заборону імпорту російського газу.

Дуда про звірства у Бучі: Україні потрібні три речі – зброя, зброя і ще раз зброя

"Повинна бути реакція. Такі злочини не повинні залишатися без відповіді", - сказала вона в інтерв'ю громадському мовнику ARD.

Заступниця голови Вільної демократичної партії Німеччини (ВДП) Нікола Бер вважає, що наступним санкційним кроком має стати зупинка імпорту енергоносіїв з РФ. В ефірі Bild TV вона закликала шукати нових постачальників для Німеччини та зазначила, що німецький народ готовий у такий спосіб зупинити фінансування путінського режиму.

Водночас міністр економіки Роберт Габек в ефірі ZDF повторив позицію уряду, заявивши, що Німеччина зменшує свою залежність від російської енергії, але не може відмовитися від неї відразу.

Після розголосу про звірства РФ у Бучі росіяни наввипередки скликають Радбез ООН

"Ми дотримуємося стратегії зробити себе незалежними від російського газу, вугілля та нафти, але не відразу", - сказав він.

Лідер правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Ларс Клінгбейль також відкидає негайне припинення імпорту енергоносіїв з Росії. Незважаючи на жахливі фотографії, він вважає, що "негайне газове ембарго є неправильним з багатьох причин", сказав він у неділю ввечері в ефірі ARD.

Таку позицію поділяє прем'єр-міністр Баварії, керівник партії ХСС Маркус Зьодер. Він заявляє, що Росія вже шукає інших замовників, наприклад, Індію.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив пізно в неділю, що західні союзники домовляться про подальші санкції проти Росії найближчими днями.

Зокрема, посли ЄС у середу обговорять розширення санкцій проти Росії, серед яких можливість ембарго на російські енергоносії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.