Латвія закрила два російські консульства і висилає їх співробітників

Вівторок, 5 квітня 2022, 17:11

Міністерство закордонних справ Латвії прийняло рішення закрити консульства Російської Федерації в Даугавпілсі та Лієпаї, дипломатичний персонал цих установ оголошено персонами нон грата.

Про це йдеться у заяві МЗС Латвії, пише "Європейська правда".

"Рішення прийнято на знак солідарності з Україною в її боротьбі проти неспровокованої та невиправданої військової агресії та війни, розпочатої Росією. Латвія неодноразово та найрішучіше засуджувала агресію Російської Федерації та її повномасштабне вторгнення в Україну", - йдеться у заяві.

Консульства працюватимуть до 30 квітня, до цього часу вказані російській дипломати мають залишити Латвію.

У МЗС наголосили, що міжнародне співтовариство отримало численні повідомлення про вбивства, звірства та військові злочини, вчинені російськими військами проти мирного населення, та про російських військових, які навмисно атакували цивільне майно та інфраструктуру в окупованих регіонах України.

У вівторок Естонія оголосила, що висилає 14 співробітників консульств Росії та закриває генеральне консульство РФ в Нарві і Тарту.

4 квітня Литва оголосила про вислання російського посла та закриття консульства у Клайпеді. 

Протягом останньої доби Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Швеція вислали від декількох до кількох десятків співробітників посольств РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: