Посол України критикує Меркель, яка відпочиває у Флоренції на тлі заклику відвідати Бучу

Середа, 6 квітня 2022, 13:01

Посол України в Німеччині Андрій Мельник розкритикував колишню німецьку канцлеру Ангелу Меркель, яка проігнорувала запрошення президента Володимира Зеленського відвідати Бучу і відпочиває у Флоренції.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Звичайно, у Флоренції немає вбитих жінок і дітей, які лежать на вулицях. Але тут так багато культури і мистецтва. Чудово", - написав Мельник у Twitter.

Німецький таблоїд Bild раніше повідомив, що Меркель з суботи перебуває з приватним візитом у Тоскані.

"Колишній канцлер, кажуть, зупинився в готелі в центрі міста, любить гуляти Флоренцією і вже відвідала галерею Академії, де побачила старі картини", – повідомляє німецьке видання.

Нагадаємо, Ангела Меркель наполягає, що вважає правильним своє рішення не приймати Україну до НАТО у 2008 році, незважаючи на критику з боку президента України Володимира Зеленського. 

Водночас Меркель підтримала міжнародні зусилля щодо припинення російської загарбницької війни в Україні, але не стала реагувати на запрошення приїхати в Бучу.

Президент України Володимир Зеленський запросив колишню федеральну канцлерку Німеччини Ангелу Меркель та експрезидента Франції Ніколя Саркозі відвідати Бучу, щоб самим "побачити, до чого призвела політика поступок Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.