Глава МЗС Британії назвала мертвою угоду, що визначала відносини РФ і НАТО після холодної війни

Четвер, 7 квітня 2022, 11:40

Глава МЗС Британії Ліз Трасс закликала повернутися до дипломатії часів холодної війни, заявивши, що угода, за якою НАТО і Москва "не вважають один одного супротивниками", є мертвою.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Independent.

"Епоха взаємодії з Росією закінчилася. Нам потрібен новий підхід до безпеки в Європі, заснований на стійкості, обороні та стримуванні. Немає часу для фальшивого комфорту. Росія не відступає, а перегруповується та переміщається, щоб посилити зусилля на сході та півдні України", - заявила Трасс.

Вона також назвала Основний акт НАТО-Росія, в якому було оголошено, що обидві сторони "не вважають одна одну ворогами", мертвим.

Крім того, Трасс очікує, що НАТО посилить підтримку таких країн, як Грузія, Молдова, Швеція та Фінляндія, щоб вони не потрапили під російський вплив.

За її словами, НАТО не може допустити "вакуум безпеки" на східних кордонах альянсу і має переосмислити підтримку цих країн.

Нагадаємо, напередодні Велика Британія оголосила новий пакет санкцій проти Російської Федерації у зв’язку зі злочинами російських військових проти цивільного населення в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: