Лавров блокує та зриває українсько-російські переговори - Кулеба

Четвер, 7 квітня 2022, 17:06

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його російський колега блокує та зриває перемовини між Україною та РФ про припинення війни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав на брифінгу у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі у відповідь на запитання ЗМІ про перспективи його зустрічі з Лавровим у Туреччині.

"З того, що я чую міністра Лаврова публічно - я ніякого оптимізму не отримаю. Здається, кожен коментар, який він робить, спрямований на зрив переговорів, їхнє блокування, а не продовження", - сказав Дмитро Кулеба.

Він сказав, що вже зустрічався з Сєргєєм Лавровим та готовий зустрітися знову, якщо це буде потрібно для припинення війни. 

"Міністр Лавров є частиною системи президента Путіна. Те, що він виправдовує бомбардування лікарні в Маріуполі і злочини, вчинені в Бучі та інших містах і селах України і називає їх фейками, робить його співучасником цих злочинів. Але він офіційна особа. І якщо це питання миру в Україні і припинення смертей, то я готовий зустрічатися з будь-ким", - додав Дмитро Кулеба. 

В кінці березня міністр закордонних справ Туреччини казав, що Анкара намагається організувати зустріч Кулеби і Лаврова та бачить перспективи для неї через тиждень або два тижні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: