Парламент Німеччини не підтримав обов’язкову вакцинацію від коронавірусу

Четвер, 7 квітня 2022, 21:12

Німецький парламент у четвер відхилив законопроєкт, який би зробив вакцинацію від коронавірусу обов'язковою з 60-річного віку.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

З 683 депутатів, які голосували за законопроєкт, 378 відхилили його і лише 296 підтримали, зокрема канцлер Олаф Шольц та міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах, які виглядали явно розчарованими, коли результат було оголошено на пленарному засіданні.

Результат став серйозним ударом по правлячій коаліції лівоцентристських соціал-демократів, зелених та ліберальних Вільних демократів, які не змогли знайти точок дотику у своїх лавах з цього питання після місяців суперечок.

Лаутербах, який, як і Шольц, є соціал-демократом, донедавна просував обов'язкову вакцинацію для всіх старше 18 років, але, не зумівши зібрати достатню підтримку, щоб висунути таку пропозицію, він зрештою здався і запропонував м'якший варіант.

"Якби ніхто не був вакцинований, у нас зараз була б катастрофа і ми були б у повній ізоляції - це треба розуміти", - наполягав Лаутербах під час дебатів перед голосуванням.

У Німеччині понад 2 мільйони нещеплених німців старше 60 років, які, за словами уряду, зазнають вищого ризику важких випадків COVID-19 і можуть спричинити колапс системи охорони здоров'я, якщо восени буде нова хвиля інфекцій.

Слід зазначити, що саме Шольц перший сказав, що це питання мають вирішувати депутати, надавши своєму міністру охорони здоров'я час переконати достатню кількість законодавців у важливості обов'язкової вакцинації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: