Уряд Німеччини планує закон проти активів російських олігархів - ЗМІ

П'ятниця, 8 квітня 2022, 18:11

Уряд Німеччини готує окремий закон спрямований на активи олігархів, щоб не виникало проблем із застосуванням санкцій проти Росії.

Про це пише Spiegel, повідомляє "Європейська правда".

Уряд хоче зайняти жорсткішу позицію, коли справа доходить до запровадження санкцій проти Росії. Особлива увага приділяється таким активам, як суперяхти, приватні літаки та нерухомість, що належить російським олігархам. Відповідно до звіту "Оперативної групи з реалізації санкцій" Міністерства економіки та Міністерства фінансів для цієї мети має бути ухвалено окремий закон.

Відповідно до звіту, цільова група, очолювана старшим прокурором Берліна Ніною Том і колишнім уповноваженим урядової секретної служби Йоганнесом Гайсманном, виявила "низку недоліків" у застосуванні санкцій на сьогодні.

Головна проблема полягає в тому, що наразі немає окремої правової бази для відстеження активів, які перебувають під санкціями.

Обмін даними між зацікавленими органами також "потребує поліпшення". Особливо проблематичні випадки, коли ховаються справжні власники активів.

"Для забезпечення дотримання санкцій бажаними є спеціальні законні дозволи на втручання. Таким чином, метою є "Закон про застосування санкцій", – наголошується у звіті.

Нагадаємо, Європейський Союз у п’ятницю затвердив п’ятий пакет санкцій проти РФ, згідно з яким ембарго на вугілля почне діяти з серпня.

Нові санкції також передбачають заборону надавати доступ до портів ЄС суднам, зареєстрованим під прапором Росії з винятками для сільськогосподарської та харчової продукції, гуманітарної допомоги та енергетики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: