Австрія скасувала всі обмеження для українських перевізників

П'ятниця, 8 квітня 2022, 18:33

Австрія скасувала усі обмеження для українських перевізників і тепер усі вантажні перевезення територією країни можна буде здійснювати без будь-яких дозволів.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм, пише "Європейська правда".

"Давно вели перемовини і тепер вже можна оголосити результат. Отже, ще одна країна Європейського союзу зняла усі обмеження для українських перевізників - тепер усі вантажні перевезення територією Австрії можна буде здійснювати без будь-яких дозволів", - написав він у Facebook.

 

Найєм додав, що з урахуванням такого ж рішення Словаччини, українські перевізники отримали безперешкодний та бездозвільний шлях вантажів до Італії.

"А ми тим часом продовжуємо перемовини з іншими країнами як у ЄС, так і за її межами щодо спрощення роботи нашим перевізникам.  І ДУЖЕ ДУЖЕ чекаємо ті віримо у позитивне рішення з боку однієї щиро дружньої та неймовірно важливої країни, яка під час цієї війни проявила себе як справжній друг", - додав він, маючи на увазі Польщу.

Питання транспортних дозволів ще торік було серйозною перепоною зростанню експорту з України, а з Польщею ситуація була гранично складною.

Як повідомлялось, Україна може стати однією з перших країн, із якою Євросоюз укладе Спеціальну транспортну угоду, яка передбачає, зокрема, повну лібералізацію вантажного транзиту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: