Німеччина почала працювати над зміцненням бункерної інфраструктури

Субота, 9 квітня 2022, 12:28

Німеччина почала працювати над зміцненням своїх підвальних сховищ, а також створенням кризових запасів на випадок війни.

Про це у інтерв’ю Welt am Sonntag розповіла міністр внутрішніх справ країни Ненсі Фезер, пише "Європейська правда".

Фезер повідомила виданню, що уряд розглядає питання модернізації своїх систем громадських сховищ і збільшить витрати на цивільний захист.

Шольц затягує з постачанням німецьких танків Україні - ЗМІ

"Нині в Німеччині налічується 599 громадських сховищ. Ми перевіримо, чи зможемо модернізувати більше таких систем. У будь-якому разі, їхній демонтаж зупинено", - сказаза Фезер.

За її словами, Німеччина працює над новими концепціями зміцнення підземних паркінгів, станцій метро та підвалів, щоб вони могли стати сховищами, додавши, що уряд надав федеральним землям 88 мільйонів євро на встановлення нових сирен.

За її словами, країна також створить кризові запаси предметів постачання, включаючи медичне обладнання, захисний одяг, маски чи ліки.

Як повідомлялося, через вторгнення РФ в Україну Німеччина  прагне вдосконалити свою системи протиракетної оборони, зокрема ізраїльськими системами ПРО "Стріла-3". 

Ізраїль і США вже досягли згоди про продаж Німеччині системи ПРО  "Стріла-3", однак Німеччина поки не схвалила рішення про покупку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: