Самопроголошене Придністров’я продовжує режим "особливих заходів безпеки"

Середа, 11 травня 2022, 23:25

Лідер сепаратистського регіону Вадим Красносільський продовжив до 25 травня дію особливих заходів безпеки, викликаних ніби то загрозою терактів.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на його пресслужбу.

"Загроза терористичного акту зберігається, і є необхідність продовжити реалізацію заходів щодо протидії його вчиненню. Дія "червоного" рівня продовжена ще на 15 діб – до 25 травня 2022 року включно", – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, після 22 квітня, коли представник армії РФ заявив, що завданням російських військ на "другій фазі спецоперації" в Україні є встановлення "повного контролю над Донбасом та Південною Україною" та вихід до Придністров'я, у регіоні сталася серія терактів без постраждалих. 7 травня у Придністров’ї повідомили про нові вибухи у селі неподалік від кордону з Україною.  

У НАТО очікують подальших провокацій у невизнаному Придністров’ї та вважають, що їхня мета - створити проблеми для України, а військової загрози для самої Молдови поки немає

Про загострення ситуації у Придністров'ї дивіться відеопояснення "Європейської правди", або читайте у текстовій версії: Придністровська спецоперація. Що стоїть за терактами у Молдові та як має діяти Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.